10 Ağustos 2015 Pazartesi

İrit Usulü Yumurtalı Kızarmış Pilav ^^

Evde sıkıntından patlayınca kendimi oyalamak için dizi-film izlemekten bıkınca kendimi mutfağa vereyim dedim. Evdeki malzemelere baktım. Pek bir şey yoktu. ( canım deli gibi biftek çekiyordu ama dolapta sebzeden başka bir şey yoktu.) Tam o sırada Koreli arkadaşımdan bir mesaj geldi; yumurtalı kızarmış pilav yapmış yiyormuş. Dedim benim neyim eksik bende yapacağım. Tarifi aldım ve yapmaya başladım. Sonuç olarak ortaya sağlıklı (bir dahakine kesinlikle etli bir şey yapacağım!) bir yemek ortaya çıktı. Daha fazla oyalanmadan tarifi vereyim...


Malzemeler:
1 su bardağı su
1 su bardağı pirinç
1 yumurta
2 çimdik tuz
1 çimdik karabiber
2 yemek kaşığı soya sosu
1 küçük soğan
1 çay kaşığı zeytinyağı (orjinalinde sebze yağı kullanılıyor ama yani bir Egeli olarak zetinyağından başka yağ kullanmam.)
1 küçük havuç
Süslemek için yeşil soğan

Hazırlanışı:

Yukarıdaki fotoğrafta da gördüğünüz üzere sanki yemek programındaymışcasına tüm malzemeleri kesip doğrayıp önüme hazır ettim :D Kore yemeklerinde lezzetin yanı sıra tüm malzemelerin aynı boyutta olmaları çok önemlidir. Onlar estetiğe çok dikkat ediyorlar. O yüzden soğanları ve havucu eşit boyutta kesmeye dikkat edin.


Tüm malzemeler hazırlandıktan sonra su, soya sosu ve bir çimdik tuzu (bir çimdik tuz neyine yeticek o kadar yemeğin demeyin soya sosunun tuzu da işin içine girince tuzu tam kararında oluyor) kaynamaya bırakın. Kaynayınca içine pirinci atıp kısık ateşte pişirmeye bırakın. Suyunu çekince altını kapatıp demlenmeye bırakın.



Diğer tarafta zeytinyağını kızdırıp soğan ve havucu( havuç yerine istediğiniz sebzeyi kullanabilirsiniz. Bezelye gibi...) 2-3 dakika kavurun. Sonrasında içine yumurtayı kırıp 2 dakika boyunca karıştırarak pişirin.





Pilavda demlenince içine kavurduğunuz sebzeleri atıp güzelce karıştırın. Servis yaparken bir tutam karabiber ve küçük küçük doğranmış yeşil soğanla süsleyin. Afiyet olsun! ^^


1 yorum: